Escofet, a la carnisseria i xarcuteria Super-Carn. Foto cedida

Josep Escofet és des de fa més de 50 anys el propietari de la carnisseria i xarcuteria Super-Carn, situada al carrer Galileu, a tocar de les Corts. La seva trajectòria vital està marcada per la seva implicació amb el comerç de barri i és per aquest motiu que és un dels tres candidats a ser escollit Cortsenc d’Honor 2021.

Preguntat sobre la seva inclusió a la llista dels possibles guanyadors d’aquest guardó, Escofet tira de modèstia i ironia, però al mateix temps es mostra molt satisfet. “Jo no m’hauria triat a mi, però ho han fet i ho agraeixo molt. Senyal que tinc una certa estima de la gent que ho ha proposat”, afirma. La seva elecció, sens dubte, és un reconeixement a la seva trajectòria en el món del comerç, de la qual n’està molt content. “Sempre ha estat un privilegi”, diu Escofet.

Tot i que actualment està jubilat, i és la seva dona qui porta el negoci, Escofet també acaba donant sovint un cop de mà. Ara el seu dia a dia és una mica més tranquil, però si alguna cosa acumula són hores de feina i dedicació al comerç. I és que l’any 2000 ja defensava els interessos dels comerciants des de l’Associació de Comerciants del carrer Galileu, on també va ser-ne el president. Més endavant, el 2006, va fundar l’Eix Comercial Sants-les Corts, conjuntament amb els comerciants dels carrers Vallespir i Joan Güell, on va ser president fins a l’any passat. I cal afegir que també fa cinc anys que és vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç. “Sempre he pensat que si una zona comercial està ben cuidada, tot va en benefici dels comerciants”, sentencia Escofet.

La votació popular dels Cortsencs d’Honor està en marxa al web de Línia Les Corts. Hi ha temps per votar fins al 15 de setembre.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram