Álvaro de la Peña

De la Peña és un coreògraf molt reconegut a la ciutat. Foto cedida

Álvaro de la Peña és artista, coreògraf i un dels fundadors del centre de creació de dansa La Caldera de les Corts, situat al mateix districte. A més, des del 2012 de la Peña coordina el projecte comunitari ‘Barris en Dansa’, que dona l’opció a persones de diferents barris de Barcelona, de totes les edats i condicions físiques, a participar en espectacles de dansa a través de trobades setmanals. Aquest ampli recorregut amb el qual s’ha implicat en el teixit social cortsenc i barceloní és la raó per la qual de la Peña és un dels candidats a guanyar el premi Cortsenc d’Honor d’aquest 2021. “Em vaig quedar molt sorprès i content de rebre aquest reconeixement per part del barri, ja que jo treballo als barris”, diu de la Peña.

Durant la conversa, el coreògraf es mostra molt orgullós de la feina feta a ‘Barris en Dansa’. Considera que acaba amb l’elitisme habitual en el món de la dansa donant a tothom la possibilitat d’expressar-se amb el cos, “sense necessitat de ser un atleta o una persona amb moltíssima flexibilitat”, segons diu.

Reconeixement

Aquest mateix projecte va fer que el 2012 fos guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de dansa i el 2020 amb el premi a ‘Millor projecte social’ de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya. “Em va fer molta il·lusió que la mateixa professió reconegués aquesta feina. Significa que tenim qualitat, que ho estem fent bé i que el projecte val la pena”, afirma de la Peña fent referència a aquesta iniciativa que, alhora, li ha regalat moments de gran valor ensenyant a altres l’art de la dansa.

Un exemple és el que va viure amb un noi amb síndrome de Down quan preparaven una escena en la qual s’havien d’abraçar. “Quan la seva mare va venir a veure’l a l’espectacle es va emocionar perquè a ell li costava molt moure els braços”, conclou emocionat.

La votació popular dels Cortsencs d’Honor està en marxa al web de Línia Les Corts. Hi ha temps per votar fins al 15 de setembre.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram