Els veïns denuncien que l’edifici està en molt mal estat. Foto cedida

Els veïns de les Corts es neguen a perdre Can Capellanets, on la seva propietat, l’Arquebisbat, vol construir una residència per a la gent gran. El passat mes de maig la Plataforma Salvem el Patrimoni de les Corts demanava a l’Ajuntament l’expropiació de l’edifici protegit i els jardins, ja que segons defensen, passats cinc anys del seu deteriorament per dol o negligència el consistori pot iniciar el tràmit. La Plataforma també vol un procés de debat per decidir l’ús que tindrà aquest espai.

Per aquest motiu, aquest dissabte han organitzat un acte al carrer Remei, just al davant de Can Capellanets, on es farà una votació popular simbòlica per decidir què fer amb l’espai i una taula rodona amb diferents entitats de la ciutat on es parlarà de la lluita per salvar el patrimoni. També s’hi farà una tabalada i diferents activitats pels infants.

“Insistim en el fet que el dany serà irreparable i que és inversemblant que es vulgui modificar un edifici protegit i destruir el seu jardí en un moment d’emergència climàtica”, denuncien en un comunicat des de la Plataforma Salvem el Patrimoni de les Corts.

El compte enrere segueix i des del consistori només s’ha multat l’Arquebisbat per l’estat de l’edifici. L’empresa encarregada de les obres ja va demanar els permisos d’obra el passat mes de març.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram