L’equip celebra la victòria a Astúries. Foto: JLC

L’idil·li entre el Joventut i la Lliga Femenina 2 continua. L’equip va aconseguir una victòria agònica dissabte passat a Avilés contra l’ADBA (56-57), gràcies a un tir lliure de Nerea Garmendia amb el cronòmetre gairebé a zero. Aquest triomf, el sisè consecutiu, consolida l’equip a la tercera posició, amb un excel·lent balanç de 10 victòries i només 4 derrotes al començament de la segona volta de la lliga.

Malgrat la diferència a la classificació (les asturianes ocupen l’avant penúltima posició i viuen un moment de forma inversament proporcional al del Joventut, ja que havien perdut els tres darrers partits), les locals van vendre cara la seva pell. Després d’un primer quart on la igualtat va ser gairebé màxima (els primers 10 minuts es van tancar amb un 17-19), les de Sergio Manzano van intensificar la defensa i van donar el que semblava un pas de gegant de cara a la victòria. Un parcial de 4 a 15, donava un avantatge de 14 punts (21-35) al final de la primera meitat.

El segon quart havia estat un monòleg cortsenc, però el partit va fer un gir de 180 graus després del descans. L’equip es va desconnectar completament durant el descans i això, sumat a una gran eficàcia local, va acabar amb l’ADBA capgirant el marcador i fent embogir el Complejo Deportivo al final del tercer quart (44-41). Afortunadament, l’equip va saber reaccionar quan anaven mal dades i van tornar a equilibrar el matx, que va arribar empatat als instants finals. La local Eva Rupnik va tenir el llançament de la victòria, però va fallar i el Joventut va tenir l’opció en les mans de Nerea Garmendia, que va rebre una falta amb el temps gairebé a zero.

“No va ser el nostre millor partit, però per sort estem en una bona dinàmica i l’equip creu, treballa i els resultats arriben”, explica l’entrenador, Sergio Manzano, a Línia les Corts.

EL LÍDER VISITA EL DISTRICTE
Més tard o més aviat, tots els equips de la lliga han de passar pel pavelló de l’Illa, però aquest cap de setmana serà el torn del millor bloc de la competició. El CB Aros de Lleó, l’únic equip de Lliga Femenina 2 que encara no coneix la derrota aquesta temporada, serà el pròxim rival del Joventut aquest dissabte a les 4 de la tarda.

L’equip va tornar a la feina ahir per preparar el matx contra les castellanes, un rival que preocupa Manzano. “No centrarem la preparació de la setmana en cap aspecte específic”, apunta el tècnic, que confia en el factor extra que suposa jugar a l’Illa. “El que volem és competir, aprofitant que a casa som més fortes i no deixar que imposin el seu ritme, perquè aleshores sí que són imparables”, valora el preparador cortsenc.