Els veïns denuncien que s’està malmetent el parc. Foto cedida

Les associacions de veïns de la Zona Universitària i de Pedralbes han denunciat que durant els preparatius del Fes Pedralbes 2020, el festival que substitueix el Jardins de Pedralbes, s’estan cometent “destrosses i anomalies constants”.

Les entitats veïnals asseguren que durant el muntatge de les instal·lacions que s’estan fent al parc de Pedralbes s’estan produint “greus infraccions administratives, agressions al patrimoni nacional i atemptats a la flora i la fauna del parc”. També acusen l’Ajuntament d’ocultar-los informació tot i haver fet tres reunions per conèixer els detalls del festival. “Hem sol·licitat el conveni, el projecte d’implantació i el pla de seguretat que no ens ha estat entregat i les informacions que ens han transmès a les reunions o telefònicament han estat en bona part falses”, asseguren des de les entitats.

MÉS ACTUACIONS
Les dues associacions també denuncien que el nou festival programat “duplica el nombre d’actuacions dels set anys anteriors”. A banda, afegeixen, “el nombre d’estands passa de 8 a 23 xiringuitos situats per tot el parc amb una gran densitat d’ocupació, sense tenir en compte la normativa de prevenció del coronavirus i carregant-se tota la vegetació i arbrat d’aquest històric i fràgil jardí”. A banda, diuen que cal recordar que “els Jardins del Palau any rere any han perdut la seva vàlua ecològica i paisatgística arran de la pressió anual del festival”.

“PROCÉS VIGILAT”
Per la seva banda, des del Districte, tal com es pot comprovar en un intercanvi de correus amb les entitats al qual Línia Les Corts ha tingut accés, defensen que el procés de muntatge del festival “està vigilat en tot moment per Parcs i Jardins”. En aquest sentit, especifiquen que totes les actuacions que s’estan fent “són muntatges i no obres”. Pel que fa al tancament de la part superior del parc, des del Districte recorden que “s’ha fet per logística i seguretat com cada any”. Per últim, apunten que “estem en un procés molt accelerat que té moltes dificultats tècniques de redacció i elaboració d’una proposta definitiva” i per aquest motiu admeten que tot el procés “està sent molt dificultós”.

Els arguments del Districte, però, no convencen les entitats, que ahir van presentar una queixa a l’Ajuntament denunciant el cas. “Amb els organitzadors ho han pactat tot i a nosaltres ens han negat tota la informació”, afirma Josep Maria Guillumet, el president de l’AV Zona Universitària. Per últim, i veient l’augment de casos de coronavirus a la ciutat, Guillumet també demana que se suspengui el festival per qüestions sanitàries.

Sigui com sigui, està previst que el Fes Pedralbes 2020 arrenqui demà amb el concert de Pablo López, mentre que divendres i dissabte actuaran Loquillo i Gabriel Sopeña conjuntament i el grup Miss Caffeina. El gran nom del festival és del de Van Morrison, que oferirà un doble concert els dies 22 i 23 de juliol. Els concerts s’allargaran fins a finals d’agost.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram