heliport

L’heliport de l’Hospital Vall d’Hebron. Foto: Twitter (@vallhebron)

Els veïns dels voltants més propers a l’Hospital Vall d’Hebron fa més de deu anys que es queixen pel soroll ensordidor que emeten les turbines de refrigeració del centre sanitari que no els deixa descansar, segons afirmen des de l’Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells. Ara s’hi han afegit dues problemàtiques més que han provocat que, ja no només els veïns de Sant Genís es queixin, sinó que tots els dels voltants de l’hospital s’organitzin en una plataforma per demanar que disminueixi el soroll que genera el centre.

Els dos nous problemes són, en primer lloc, els grans dipòsits d’oxigen i nitrogen que s’han instal·lat al carrer molt a prop dels blocs de pisos. Segons explica la Clara Garcia, representant de l’Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells, el problema radica en la perillositat de les bombones i “més si hi ha gent fumant al costat”. I la segona qüestió és el soroll que fan els helicòpters que entren i surten de l’heliport del centre sanitari.

Ha estat aquest darrer setembre quan les queixes veïnals han provocat els primers resultats, ja que l’Ajuntament ha obert un expedient sancionador a l’hospital per l’excés de soroll que emet. A més, la setmana del 10 d’octubres està previst que es faci la primera comissió a tres bandes formada per l’Ajuntament, l’hospital i la plataforma veïnal per buscar una solució conjunta al conflicte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram