protesta oficina CaixaBank

Protesta a l’oficina de CaixaBank del carrer Fastenrath. Foto: AV la Taxonera

La Teixonera continuarà tenint un caixer automàtic, almenys durant sis mesos. L’última oficina bancària que quedava al barri s’havia de tancar completament l’1 de gener, però la lluita veïnal del barri, formada principalment per persones grans, ha aconseguit que el caixer no desaparegui, tal com ha avançat Betevé.

Les protestes van començar a l’octubre quan demanaven que no tanqués l’oficina perquè es tractava d’un servei necessari. Des de llavors, cada dijous fins al 29 de desembre desenes de veïns sortien davant l’oficina del carrer Fastenrath, número 8, a demanar que no marxés aquest servei.

L’oficina finalment va tancar, però la perseverança de la gent gran del barri ha aconseguit que el caixer automàtic es quedi. La notícia els va agafar per sorpresa perquè en un principi no estava previst que el mantinguessin. Segons ha informat CaixaBank, el caixer estarà en servei durant uns mesos per comprovar-ne l’ús. Si és suficient, podria quedar-se definitivament.

Els motius de la protesta

El president de l’Associació de Veïns de la Taxonera, Lluís Cairell, ja alertava al desembre que no entenien el tancament: “Som un barri obrer i un dels més envellits de Barcelona”. I és que si es tancava el caixer, els usuaris que viuen al barri s’haurien de desplaçar fins a l’oficina de Sant Genís dels Agudells: “No té cap sentit que gent gran i persones amb problemes de mobilitat hagin de fer una caminada de 15 o 20 minuts en pendent per anar al banc”, denunciava Cairell.

La Teixonera lluita per salvar l’última oficina bancària
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram