protesta oficina CaixaBank

Protesta a l’oficina de CaixaBank del carrer Fastenrath. Foto: AV la Taxonera

No fa tant de temps, a la Teixonera hi havia cinc oficines bancàries, tres de les quals eren de CaixaBank. Ara només en queda una, d’aquesta mateixa entitat, però té els dies comptats: es preveu que tanqui l’1 de gener. Davant d’aquesta situació, el veïnat del barri s’ha mobilitzat per evitar la pèrdua d’un servei necessari. Desenes de persones, sobretot dones grans, protesten cada dijous davant l’oficina del carrer Fastenrath, número 8.

“No entenem aquest tancament. Som un barri obrer i un dels més envellits de Barcelona”, recorda el president de l’Associació de Veïns de la Taxonera, Lluís Cairell. Si la clausura es fa efectiva, els usuaris que viuen al barri s’hauran de desplaçar fins a l’oficina de Sant Genís dels Agudells. “No té cap sentit que gent gran i persones amb problemes de mobilitat hagin de fer una caminada de 15 o 20 minuts en pendent per anar al banc”, denuncia Cairell. També li sembla difícil d’entendre que CaixaBank se’n vagi de la Teixonera però que es quedi a Sant Genís. “La Teixonera té 12.000 habitants, Sant Genís en té la meitat. És una incoherència que marxin del nostre barri”, apunta.

Per tot plegat, el veïnat té clar que mantindrà les protestes setmanals fins que CaixaBank es replantegi la decisió. “No al tancament de la Caixa” o “Solidaritat amb les persones grans” són alguns dels missatges que es poden llegir cada dijous a les pancartes de veïns i veïnes a qui el pas dels anys no els ha robat la determinació ni l’esperit lluitador.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram