Hort Tomàs

L’Hort d’en Tomàs continuarà cultivant la terra. Foto: Hort d’en Tomàs

L’Hort d’en Tomàs ha sobreviscut al desnonament que havia de tenir lloc el passat 18 d’octubre. Des del mateix espai comunitari asseguren que van poder resistir gràcies al fet que “un grup de veïnes i d’usuàries que, de forma desinteressada, van poder fer front al desallotjament”.

En aquest sentit, l’Hort ha agraït la col·laboració dels col·lectius implicats en el seu salvament i ha apel·lat a la unió ciutadana per “aconseguir fites inimaginables com al 15-M”.

Ara, des de l’Ajuntament afirmen que volen arribar a un acord amistós amb l’espai autogestionat i evitar un conflicte judicial obert. La idea seria que es poguessin traslladar a un altre lloc i que el terreny actual passés a mans de l’administració. Tot i això, segons va informar fa uns dies El Periódico, els funcionaris que van ser presents a l’hort el 18 d’octubre van anunciar que el consistori acudirà al jutjat per reclamar una ordre de desallotjament. De totes maneres, el consistori, segons el mateix diari, no vol un conflicte judicial.

L’Hort d’en Tomàs fa 33 anys que cultiva la terra dels peus de la serra de Collserola i, de moment, continuarà fent-ho.