Zona del carrer Mühlberg on el trànsit queda tallat. Foto: Google Maps

Les obres del carrer Mühlberg, la via preferida pels veïns i els turistes per arribar a les bateries antiaèries del Turó de la Rovira, estan a punt de començar. La reurbanització durarà 10 mesos i permetrà arribar en bus al mirador, ja que fins ara les línies 24 i 92 només poden arribar fins a la part més baixa del carrer, a la carretera del Carmel.

Aquesta reforma era una reivindicació històrica dels veïns, que feia molts anys que demanaven una millora en l’accessibilitat que els fes la vida més còmoda en una zona de la ciutat que destaca pels seus forts pendents. Les obres, que van a càrrec de Barcelona Infraestructures Municipals, SA (BIMSA), tenen un pressupost de 2,18 milions d’euros.

La transformació del carrer implicarà l’ampliació de voreres, el soterrament de serveis, l’ordenament de l’aparcament i l’habilitació de zones d’estada. També s’instal·larà nou arbrat i enllumenat. Tot plegat farà que el carrer passi a formar part de l’itinerari del Parc dels Tres Turons i, al mateix temps, facilitar l’accés al Turó de la Rovira des del Park Güell.

Segons els veïns, la transformació arriba més pel nou espai museístic i no tant per les seves reivindicacions. Sigui com sigui, però, ja queda menys perquè el carrer canviï la seva imatge.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram