Sindrome postvacacional

Setembre és el dilluns de l’any. Foto: Pexels

Setembre és el dilluns de l’any. Excepte si és el teu mes de vacances –en aquest cas, potser que deixis de llegir això–, és el moment de tornar a la rutina i deixar enrere el dolce far niente. És l’hora, per tant, d’una més que probable síndrome postvacacional.

Per evitar o com a mínim pal·liar aquesta sensació de desànim, hi ha diversos consells que pots aplicar al teu dia a dia. En primer lloc, has d’assumir que no pots passar de 0 a 100. Segurament no podràs posar-te al dia de feina el primer dia que tornis a treballar, i és normal. El retorn ha de ser progressiu i de seguida veuràs que recuperes el teu ritme habitual.

Més enllà de la feina, has de reincorporar rutines a la teva vida que potser havies abandonat durant les vacances. Per exemple, si matines, has d’acostumar-te de nou a anar a dormir d’hora per respectar les hores de son que necessita el teu cos i no abusar de la cafeïna. Si has deixat de fer exercici durant l’estiu, és moment de tornar-hi: va bé per al cos i per a la ment. Finalment, no descuidis el teu temps lliure: te’l mereixes i l’has d’aprofitar. Els caps de setmana poden ser unes minivacances!