El Terrassa és l’últim campió masculí. Foto: Alex Gallardo / Històrics

Des de fa unes hores és un fet: aquest estiu no es jugaran la 35a edició de l’Històrics i la 6a edició de l’Històrics Femení. El Martinenc, organitzador d’ambdues cites (la masculina s’hauria de jugar entre finals d’aquest mes i principis d’agost, i la femenina a principis de setembre) va confirmar que per “la situació atípica que hem viscut en aquest inici d’any, que ha obligat a suspendre competicions” les ajorna a l’estiu de l’any que ve.

De fet, el vigent campió del torneig masculí, el Terrassa, i habituals de la cita, com el Sant Andreu i l’Europa encara no han acabat la temporada 2019-20 (han de jugar el play-off exprés d’ascens a Segona B entre els dies 18, 19 i 25 d’aquest mes a Badalona), de manera que l’organització també s’hauria trobat amb problemes a l’hora de poder reunir un total de 12 participants per a aquesta 35a edició.

En aquest sentit, l’organització admet que fins i tot va arribar a plantejar-se un torneig de format més reduït (el femení, de moment, reuneix quatre equips), però va descartar aquest extrem, igual que canviar la data per al mes de setembre, ja que molt probablement els clubs estaran ultimant la pretemporada per començar les seves respectives lligues 2020-21.

El comunicat de l’organització dels Històrics acaba desitjant el millor a la família del futbol català i expressant la voluntat que l’estiu del 2021 sigui possible tornar a disputar un campionat que s’ha jugat de forma ininterrompuda des del 1984.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram