salvem Parc Horta-Guinardó

Els manifestants, durant el tall de trànsit a la ronda del Guinardó. Foto cedida

Els veïns dels Jardins del Baix Guinardó continuen protestant en contra de la construcció del mercat provisional de l’Estrella al parc. Després de la manifestació i els talls de trànsit del maig, els membres de la plataforma Salvem el Guinardó han anunciat noves mobilitzacions durant les setmanes vinents.

El 24 de maig prop d’un centenar de persones van tallar la circulació de vehicles a la ronda del Guinardó, a la confluència amb el carrer de Lepant. Reclamaven que el mercat provisional de l’Estrella no es fes en els jardins pel dany que s’hi generaria.

“Entenem la problemàtica dels paradistes, però estem en contra de la instal·lació del mercat en aquest espai. Les raons són òbvies: el parc és un refugi climàtic i de biodiversitat imprescindible”, diu Anna Clavaguera, de Salvem el Guinardó. Malgrat que encara no poden desvelar quins seran els futurs moviments de la plataforma, els activistes avancen que les protestes seran més grosses i “molt ambicioses”.

En paral·lel, el 19 de juny diversos veïns van presentar-se a la nova Comissió de Seguiment i Vicepresidència del barri amb l’objectiu de “lluitar des de dins” de les institucions del Districte i fer sentir les seves reclamacions.

El Mercat de l’Estrella arrossega problemes estructurals que venen de llarg. El consistori vol posar-hi remei amb unes obres que obligaran a fer un mercat provisional. Davant la falta de solars a Gràcia, els Jardins del Baix Guinardó són l’espai escollit per l’Ajuntament per a construir el mercat temporal. De fet, ja està previst que després de l’estiu es comenci a fer la carpa i que el trasllat dels paradistes sigui a finals del primer trimestre del 2025.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram