ronda de dalt

Vista àeria de la ronda de Dalt a l’altura de la Vall d’Hebron. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament comença avui les obres de l’estructura de la cobertura de la ronda de Dalt entre l’avinguda Vallcarca i l’IES Vall d’Hebron. Es tracta de la segona fase de cobertura de la infraestructura al pas pel districte. La primera, ja executada, s’estén al llarg d’uns 200 metres entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron.

Així, la que ara comença permetrà cobrir 340 metres més i generar nova superfície per als veïns de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. Un cop acabada la segona fase, fet que es preveu el maig del 2027, s’hauran cobert 540 metres de ronda.

Un carril tallat en cada sentit

Per poder dur a terme les obres d’estructura aquesta nit es tallarà un carril en sentit Besòs, i la nit següent, un en sentit Llobregat en un tram d’uns 650 metres entre les sortides 5 i 6. El tall, entre els carrers de la Granja Vella i d’Anna Piferrer, es mantindrà fins al setembre. Fins llavors hi haurà habilitats dos carrils per cada sentit.

Les obres que ara comencen consistiran en la construcció del mur central de suport de l’estructura, de la mateixa cobertura i dels passos de serveis a la cobertura. També es construiran la resta d’elements necessaris per a habilitar l’estructura com a túnel: sis sortides d’emergència i una sala tècnica integrada en una de les sortides.

40 milions de pressupost

Un cop estigui finalitzada la cobertura caldrà tirar endavant les obres d’urbanització del nou espai que s’haurà generat. La definició i les característiques de la zona de passeig i activitats seran objecte d’un projecte posterior que es concretarà en el marc del pacte per la ronda de Dalt i que s’executarà a partir del 2027.

Amb tot, s’estima que el cost total de totes les obres de cobertura i urbanització del tram serà d’uns 41 milions d’euros, dels quals uns 31 seran en aquest mandat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram