El mural més gran de la ciutat, obra de l’artista Sergio Hidalgo Paredes SIXE, que està situat al número 424 carrer de Lepant (Baix Guinardó), ha estat víctima d’unes pintades que han malmès el seu aspecte, segons ha informat Betevé.

SIXE va pintar el mural el 2016 en el marc del festival d’art urbà Open Walls Conference. El dibuix, fet a partir de les seves últimes sèries inspirades en l’energia mística que evoquen la muntanya i la naturalesa, representa un ésser, l’Esperit de la Muntanya, que transcendeix el fet imaginari i infinit. La superfície on SIXE va fer el dibuix fa 1.200 metres quadrats i 32 metres d’alçada.

L’obra està pintada en una façana lateral del bloc de pisos situat en aquest número del carrer, ja que queda a la vista perquè el solar del costat no està edificat i només hi ha un petit parc.

Tot i que el mural té data de caducitat, ja que està previst que desaparegui quan s’executi el pla urbanístic que ha de permetre construir al solar del costat de l’edifici, els veïns del 424 de Lepant volen lluitar per preservar-lo. De fet, el seu objectiu és intentar aturar el pla urbanístic que ha de permetre fer un bloc de pisos al costat, ja que denuncien que el seu bloc perdrà molta llum natural i el parc desapareixerà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram