La plantilla de l'Horta celebra una victòria recent. Foto: UAH

El 2017 arriba a la seva fi en un dels moments més dolços per als equips de futbol del districte. I és que tant l’Horta com el Martinenc diran adéu a aquest any (tot i que encara han de disputar un partit més cadascun d’ells) en posicions envejables: els de Nacho Castro en la zona tranquil·la del grup 5 de Tercera Divisió i els de Miguel López liderant amb autoritat el grup 2 de Primera Catalana i dient en veu alta que volen tornar a Tercera.

I és que en la temporada del seu retorn a la categoria més baixa del futbol estatal després de gairebé dues dècades sense trepitjar-la, el conjunt hortenc ha mostrat una enorme capacitat d’adaptació i ha superat les dificultats pròpies d’una categoria superior amb l’afegit del canvi a la banqueta, ja que Xavi Molist va abandonar el club per fitxar per l’Hospitalet.

Tot i això, i quan només queda un partit per acabar la primera volta (es jugarà el pròxim diumenge 17 a Cambrils contra el Reus B), els blancs són onzens, a la zona tranquil·la de la taula, i tenen un balanç de set victòries, tres empats i vuit derrotes en aquest primer tram de competició.

A més, el passat 22 de novembre, l’equip va aconseguir la classificació per a la final de la Copa Catalunya absoluta després de derrotar la UE Llagostera a la tanda de penals. Tot i això, el conjunt gironí va impugnar el resultat perquè després que l’àrbitre hagués expulsat Arranz i Lledó, el joc s’hauria reiniciat sense que els dos jugadors hortencs abandonessin el terreny de joc. Línia Horta ha pogut saber que la Federació catalana de futbol no prendrà la decisió sobre aquest recurs presentat pel conjunt gironí fins al mes que ve.

L’últim tema de l’actualitat de l’equip va ser la inclusió de dos dels jugadors del primer equip, Sergio Castillo i Adri Lledó, en la llista de la Selecció que va jugar la ronda prèvia de la Copa de les Regions de la UEFA. Els homes de Toni Almendros van aconseguir classificar-se per a la següent ronda després d’empatar contra Navarra (1-1) i golejar la selecció d’Extremadura (9-0).

LÍDER INDISCUTIBLE
Per la seva banda, el Martinenc s’ha convertit en el dominador del seu grup de Primera Catalana. Tot i que aquesta categoria no està tan avançada com la Tercera Divisió, el conjunt del Gunardó ha estat el protagonista indiscutible d’aquest tram final de l’any i entre el 17 de setembre i el 12 de novembre va encadenar una ratxa excel·lent de set victòries i dos empats. De fet, els homes de Miguel López només han perdut dos partits en les primeres 14 jornades (a casa contra l’Almacelles en la segona jornada del campionat i el passat 19 de novembre, en la seva visita a Igualada) i ara mateix tenen tres punts d’avantatge sobre el segon, el Viladecans. El darrer partit de l’any per al conjunt vermell serà el dia 17, al municipal del Guinardó, contra la UE Valls.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram