Vidal, durant un dels actes de la festa de Sant Genís. Foto: Twitter (@celaolle)

L’arribada del bon temps és sinònim de l’inici de la temporada de Festes Majors als barris. El tret de sortida el va fer el passat 21 de maig la de la Teixonera, Mas Falcó i Penitents, que s’allargarà fins al 18 de juny. Tot i que el cap de setmana amb més força serà el del 9 i 11 de juny, aquests tres barris (dos d’Horta-Guinardó i un de Gràcia) ja han celebrat algun acte, com ara la festa de l’11è aniversari de l’Associació de Dones Mas Falcó-Penitents o el concert d’Andrea Micheli.

Els plats forts, però, se celebraran entre els dies 9 i 11. Es farà el pregó a càrrec de la Penya Barcelonista Teixonera, que fa 25 anys, la ruta gastronòmica Taxotapa, el correfoc i els àpats populars. Per acabar, el cap de setmana del 16 al 18 de juny se celebraran actes com el repàs històric de les memòries de la taxonera o la paella popular.

SANT GENÍS
La segona Festa Major en arrencar va ser la de Sant Genís dels Agudells, que es va celebrar entre els dies 2 i 4 de juny. La celebració va començar amb una cercavila per congregar el públic al pregó, que va anar a càrrec de Marta Solé. Una mascletada i la discomòbil van servir per tancar el primer dia de festa. Els dos dies següents els veïns van poder gaudir de diferents activitats, com ara tornejos de petanca i escacs, partides de bingo i un sopar amb ball i concerts de DJ’s. Diumenge el protagonisme va ser per la paellada popular els balls i les havaneres i la mascletada que va tancar la festa.

MÀRIUS SERRA, PREGONER
El pròxim 9 de juny es posaran en marxa dues Festes Majors més, la del Baix Guinardó i la de Font d’en Fargues. La del Baix Guinardó acabarà el dia 11 i arrencarà amb una xocolatada. També hi haurà petanca, el pregó, un quinto popular i el concert de la banda Covers. Els dos dies següents algunes de les activitats principals seran el dinar popular i el tradicional correfoc.

Per últim, la de la Font d’en Fargues també té la seva Festa Major, que s’allargarà fins al 18 de juny, a tocar. El primer cap de setmana estarà marcat per l’Escola de Música Municipal, mentre que el segon cap de setmana hi haurà el pregó de l’escriptor Màrius Serra, la festa Holi, havaneres, l’arrossada, la trobada de diables i el castell de focs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram