Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat mes d’abril la banda que havia protagonitzat l’última onada d’atracaments a la ciutat. Tal com va avançar El Periódico, la policia, gràcies a unes imatges d’un atracament en una botiga de Gràcia que un veí va filmar, va detectar un modus operandi similar al de la famosa ‘banda d’Horta’, que va ser desarticulada el 2012, o la ‘banda del León’.

Tot i que segons la informació d’El Periódico, la policia va especificar que no es pot provar una relació directa entre aquelles bandes i l’actual, sí que hi ha la sospita que es coneixen. De fet, els Mossos d’Esquadra van descobrir, cosa que va confirmar les seves sospites, que dos joves del districte, que tenien antecedents per robatoris violents, havien sortit de la presó pocs dies abans de dos robatoris comesos el passat mes de desembre. Segons la investigació, aquests dos joves n’haurien reclutat tres més per cometre els atracaments.

EL LÍDER, D’HORTA
Els Mossos d’Esquadra consideren que la banda és responsable de 12 atracaments i dos allunatges. Vuit d’elles s’haurien comès a Barcelona, tres a Castelldefels, un a Sabadell, un a Terrassa i un a Badalona.

En un primer moment, els Mossos van detenir dos integrants de la banda, mentre que el líder va aconseguir escapar quan la policia el va anar a detenir al seu domicili d’Horta. Uns dies més tard, però, el van detenir, després d’intentar fugar-se una altra vegada, al barri del Turó de la Peira, al districte de Nou Barris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram