Una imatge del passeig Maragall. Foto: Google Maps

El preu dels pisos de lloguer s’està disparant a Barcelona i Horta-Guinardó no s’escapa d’aquesta tendència. L’estudi del portal immobiliari Fotocasa ‘L’habitatge de lloguer 2016’, publicat el passat 17 de gener, mostra com a finals del 2016 el preu del lloguer al districte havia pujat un 9,7% respecte de l’any anterior.

Aquest increment va suposar que el preu del metro quadrat passés de 10,6 euros a finals del 2015 a 11,73 euros a finals del 2016. Tot i aquest augment, Horta-Guinardó no és dels districtes on els preus han crescut més. De fet, al rànquing dels districtes on han pujat més els preus, Horta-Guinardó és el setè i té per sota Sarrià-Sant Gervasi (9,3%), Ciutat Vella -és el districte amb els preus més cars de l’Estat- (9,3%) i Les Corts (1,2%). Els districtes on els preus han pujat més són l’Eixample (18,3%), Sants-Montjuïc (17,8%) i Nou Barris (17%).

La responsable d’anàlisi d’aquest portal immobiliari, Beatriz Toribio, va explicar durant la presentació de l’informe que els preus amb els quals es fan els càlculs són els de “les ofertes registrades als webs d’immobiliàries i, per tant, pot ser que estiguin una mica per sobre del que s’acaba registrant als contractes, però donen una imatge bastant real sobre la tendència del mercat”.

REGULAR EL LLOGUER
Aquesta crescuda dels preus ha provocat que el govern municipal hagi demanat al govern espanyol, juntament amb l’Ajuntament de Madrid, que reguli el preu màxim dels habitatges de lloguer. Es tracta d’una mesura que la Generalitat ja va anunciar que tirarà endavant. El govern català vol intentar regular els lloguers creant un índex de referència de preus.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram