Les seus del PDECat i ERC d’Horta van aparèixer fa uns dies amb diverses pintades amenaçadores. Els fets es van produir poques hores després de les detencions dels investigats per cremar fotos del Rei durant una manifestació de la Diada.

A la seu del PDECat, a la plaça Masies, la pintada contenia el següent missatge: “Jordi Jané, Marta Pascal, ho pagareu”. Al costat del text hi havia el dibuix d’un penjat. Pascal és la coordinadora general de la formació i Jané és el Conseller d’Interior. A l’entrada del local també va aparèixer una altra pintada on es podia llegir “PDECat botiflers i culpables”, amb dues estelades al costat. A banda d’això, també va aparèixer un contenidor estampat contra la persiana.

D’altra banda, a la seu d’ERC una de les pintades també va anar dirigida al conseller d’Interior amb el missatge “Jané dimissió”, mentre que en unes altres s’hi podia llegir “covards” i “Ni rei, ni por ni covards”.

El PDECat va anunciar que presentarà una denúncia per les pintades. Per la seva banda, la portaveu del Govern i vicepresidenta del PDECat, Neus Munté, va enviar el següent missatge a través de Twitter: “Actituds intolerables en un país que aspira a ser lliure. La meva condemna i repulsa. Suport total @martapascal i conseller Jané @mossos”.

Per la seva banda, el diputat de la CUP, Albert Botran va titllar les pintades de “provocació” i va afegir que “sobredimensionar-les és un error”. Per últim, va demanar “mirar endavant” perquè la solidaritat entre independentistes sigui una prioritat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram