Una imatge de la Festa Major del Carmel. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament del passat 3 de maig va servir per aprovar les Medalles d’Honor de Barcelona d’aquest 2019. En el cas d’Horta-Guinardó, les medalles seran per a la Comissió de Festes del Carmel i el Grup de dones de la Teixonera.

En el cas de la Comissió de Festes del Carmel, el guardó destaca “la seva tasca associativa i de foment de la participació ciutadana al barri”. L’entitat organitza cada any una Festa Major que se celebra la primera quinzena del mes de juliol. Durant la festa s’organitzen moltes activitats adreçades a gent de totes les edats i amb gustos variats. Hi ha esdeveniments esportius, concerts i balls, àpats populars i actes solidaris o destinats a conèixer millor la història del barri. La cultura popular, com passa en moltes festes, hi és molt present, sobretot la del foc, amb la colla dels Diables del Carmel i els seus dracs. La primera Festa Major es va celebrar el 1979.

DIGNIFICAR LA DONA
D’altra banda, en el cas del Grup de dones de la Teixonera, el premi reconeix la “tasca social i de dignificació del paper de la dona en la societat” que l’entitat porta a terme des del barri. L’entitat va ser fundada l’any 1989 i està dirigida per diferents dones del barri. S’encarrega d’organitzar activitats culturals, classes de manualitats i pintura i altres actes. L’entitat té la seva seu al Centre Cívic de la Teixonera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram