‘Complicitats’, de Barris en Dansa, va obrir dissabte l’Stripart. Foto: Stripart

El Guinardó torna a ser des de dissabte l’epicentre de l’art emergent després que es posés en marxa la 21a edició de l’Stripart, la mostra d’art jove del districte que s’allargarà fins al pròxim 15 de juliol.

Un any més l’Stripart, que se celebra al Centre Cívic Guinardó, acull una oferta variada de diferents mostres artístiques, com ara la fotografia, el videoart, performances, documentals creatius, animacions, escultures, teatre, dansa, pintura… El tret de sortida de dissabte es va fer amb la inauguració de la mostra del projecte ‘Complicitats’ del programa participatiu Barris en Dansa. Dirigit per Álvaro Peña, el projecte Complicitats també va ser l’encarregat de tancar la nit d’inauguració. Entremig, el programa va incloure la performance ‘Uno y tres sujetos’, de Fran González Cárdenas; l’actuació de Viscepatik amb la seva nova peça escènica audiovisual ‘Sonosféric’ i l’obra de teatre ‘Cuándo érams Lemmings’, del grup de teatre La Grieta.

L’Stripart va continuar ahir amb el taller lúdic i creatiu ‘Estimada Europa’ que tenia com a objectiu explorar els conceptes d’identitat, valors i reptes de futur del vell continent. A través de les fotografies que els participants tenen al mòbil i a les xarxes socials, imatges de premsa i altres elements gràfics es va dibuixar una cartografia de l’Europa del futur.

La mostra artística continuarà avui amb una sessió de ‘Nits escèniques’, on el públic podrà gaudir de la performance ‘Diva de váter’, d’Adrián Pino i de la sessió de teatre físic i marionetes amb la companyia Antiqchas, que oferirà el seu espectacle ‘Déja Vu’.

MÉS DE 100 ARTISTES
Enguany aquesta mostra d’art jove, destinada a creadors de fins a 35 anys, acull més de 100 artistes, la majoria dels quals tenen menys de 25 anys. Una de les novetats d’aquesta 21a edició és la intervenció artística a la cuina del centre cívic. Miguel Ayesa, després de guanyar la convocatòria per escollir l’artista, ha convertit la cuina en un espai sonor amb un component reivindicatiu.

“Que hi hagi espais públics que apostin per aquest tipus d’art és essencial. Si no es fa en un espai públic, és difícil que un espai privat aposti per un art poc madur i que té poca sortida”, explica Patricia Campos, coordinadora de l’Stripart.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram