Els Gegants del Guinardó, protagonistes de la festa. Foto: Gegants del Guinardó

El Guinardó va celebrar la seva Festa Major des del passat 27 d’abril fins al passat 8 de maig.

Al llarg d’aquests 11 dies els veïns del barri van gaudir d’un bon grapat d’activitats tradicionals, a les quals enguany cal afegir la presentació del llibre Guinardó i Baix Guinardó, que es va fer el primer dia de la Festa Major. Es tracta d’una obra de la col·lecció Carnet de Voyage que edita l’Ajuntament amb dibuixos de diversos barris.

El passat 29 d’abril, després de dos dies amb diverses activitats culturals i lúdiques, es va llegir el pregó, que enguany va anar a càrrec de l’Escola Guinardó. Una estona abans havia tingut lloc la Tabalada, a càrrec de les Vaquetes, i l’entrega de premis del concurs de cartells, mentre que després del pregó va arribar l’hora dels trabucaires i el Ball de Fanalet.

L’endemà la Festa Major es va traslladar al mercat, que va acollir parades, un dinar popular, concerts i activitats al llarg de tot el dia. A la plaça del Nen de la rutlla, paral·lelament, es va fer el Festival de la música urbana, que va començar a les sis de la tarda i es va allargar fins a la matinada.

La festa gran del barri va continuar l’1 de maig amb la diada castellera, la qual va comptar amb la participació de les colles de la Sagrada Família i Sant Vicenç dels Horts, i la mostra d’entitats, que va programar activitats al llarg del dia, com ara un taller de guitarra i treballs manuals, la xerrada de l’Assemblea Nacional Catalana El país que volem o la visita al Recinte Modernista de Sant Pau.

El tram final de la Festa Major, el passat cap de setmana del 7 i 8 de maig, va oferir el Sarau de Festa Major i una fira de productes ecològics i naturals. Dissabte dia 7 va acabar amb el concert jove i el ball amb orquestra.

Diumenge 8 es va posar el punt final als 11 dies de Festa Major amb la cercavila de gegants i un pícnic durant el matí, i un espectacle infantil i xocolatada a la tarda. Ja al vespre, la cantada d’havaneres i el correfoc van posar el colofó.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram