La cobertura de la Ronda de Dalt és una demanda històrica. Foto: Google Maps

Tots els grups municipals, a excepció de la CUP, van aprovar el passat 22 de setembre una proposta per cobrir durant aquest mandat la Ronda de Dalt en el tram comprès entre la Meridiana (Sant Andreu) i la plaça Alfons Comín (Vallcarca i els Penitents). Entre aquests dos punts hi ha tot el tram de la ronda que passa pel districte.

La intenció és que tot aquest tram d’avinguda sigui “més permeable”, permeti reduir la contaminació acústica i es connectin millor els barris contigus.

Segons la proposició, que va tirar endavant durant la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, la primera fase de les obres començaria al llarg de l’any que ve. Tot i això, es tracta d’un termini força ambiciós, tal com va deixar clar la responsable de Mobilitat del consistori, Mercedes Vidal. I és que abans, tal com estipula l’acord, es vol dur a terme un procés participatiu amb els veïns i les entitats perquè hi puguin dir la seva.

El passat mes de juliol Vidal, que va alertar que estem davant d’un projecte “tècnicament molt complex”, ja es va reunir amb les entitats veïnals. Vidal també va recordar que encara hi ha una sèrie d’estudis encarregats per l’anterior govern per adjudicar a causa de les 19 propostes que van arribar.

L’impulsor de la proposta, el regidor del PSC Daniel Mòdol, va celebrar l’aprovacióde la proposició, ja que afavorirà uns barris “amb la vida sacrificada”. Els socialistes ja van apostar per la cobertura en el tram final de l’anterior mandat. El seu cap de files, Jaume Collboni, va assegurar el passat mes de maig que aquesta era una de les prioritats del seu programa electoral.

En paral·lel, l’anterior govern també va presentar, el mateix mes de maig, un avantprojecte per cobrir la Ronda de Dalt en dos mandats. En aquell moment CiU va dir que faria falta una inversió d 400 milions d’euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram