Vidal, el dia de la presentació de la candidatura. Foto: Barcelona en Comú

Els veïns d’Horta-Guinardó tenen des de fa quasi un mes nova regidora. La nova alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, va firmar el passat 13 de juny el decret que va definir l’estructura política i executiva del consistori, que va establir que Mercedes Vidal sigui l’encarregada de dirigir durant els pròxims quatre anys el districte. La nova regidora també és la responsable de Mobilitat.

Vidal té 34 anys i és llicenciada en ciències ambientals per la UAB. Des de l’any 2006 i fins l’actualitat ha treballat a l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona, on ha estat coordinadora de projectes. Deixant de banda l’àmbit acadèmic, Vidal, que al seu perfil de Twitter es defineix com a “ambientòloga, activista de barri, cantant i roja”, està estretament vinculada al moviment associatiu de la Sagrera i Sant Andreu, des d’on “ha compartit la lluita de l’AVE, la recuperació de les Casernes per al barri, l’Harmonia o les vagues generals”, segons s’explica al web de Barcelona en Comú.

La implicació social de Vidal amb el moviment associatiu va més enllà de Sant Andreu, ja que també ha estat vicepresidenta de la FAVB, on s’ocupava de l’àrea de Medi Ambient, ha participat en la plataforma Aigua és Vida i a l’Aliança contra la Pobresa Energètica i està vinculada a grups cristians de base. La nova regidora també forma part d’Esquerra Unida i Alternativa des de l’any 2004.

SORPRESA
Precisament a Esquerra Unida i Alternativa va ser on Vidal va aconseguir, el passat mes de febrer, una gran victòria en imposar-se en el procés per escollir el representant de la formació a la candidatura de Barcelona en Comú.

Vidal, que era militant de base i candidata alternativa, va aconseguir derrotar per 150 vots a 107 Isabel Ribas, que era la coordinadora d’EUiA a Barcelona i regidora de l’Ajuntament.

De moment Vidal ja ha deixat clar que els seus esforços se centraran a solucionar els problemes de mobilitat del districte i en l’ordenació dels barris de muntanya afectats per plantejaments urbanístics.

Què fer amb la cobertura de la Ronda de Dalt, el primer repte

Encara no fa un mes que Vidal ha agafat les regnes del districte però ja té un tema calent al damunt de la taula: què fer amb la cobertura de la Ronda de Dalt, una qüestió que CiU i el PSC van pactar tirar endavant durant el mandat anterior.

“Aquest pla no és el nostre i no l’aplicarem, però sí que seurem amb els veïns i intentarem fer una disminució dels impactes de la ronda”, va assegurar la nova regidora a finals de juny en una entrevista a BTV. Vidal va afegir que el projecte és “irrealitzable” i que dur-lo a terme “hipotecaria les obres del mandat”. Les paraules de Vidal, però, van ser matisades dies més tard per Janet Sanz, quarta tinent d’alcalde i responsable d’Urbanisme, que va admetre que el govern no té cap decisió presa al respecte. Sanz va assegurar que el projecte “no estava tancat” i que cal mirar-se’l i parlar amb els veïns.

Abans de les paraules de Sanz, Jaume Collboni va afirmar que des del PSC s’observa amb “molta inquietud que el govern no expressi clarament què vol fer amb les inversions amb partides consignades”. “Em preocupa molt que Vidal afirmi que no és viable cobrir la Ronda de Dalt”, va dir.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram