La placa es va inaugurar el 31 de maig. Foto: Sara Grimal

Els homenatges als antics barris de barraques de la ciutat continuen. La setmana passada va ser el torn dels barris hortencs de Can Baró i el Carmel, on es va celebrar l’acte d’inauguració d’una placa commemorativa, col·locada al punt on la carretera del Carmel gira davant dels coneguts com a ‘pisos verds’, el grup d’habitatges de Raimon Casellas.

Tal com queda explicat a la placa , els barris de barraques de Can Baró i el Carmel van néixer a partir de l’any 1945 i als anys 70 la xifra d’habitants arribava aproximadament a les 3.000 persones.

Les barraques d’aquesta zona van començar a créixer a partir del seu naixement al Turó de la Rovira, quan després de la Guerra Civil la bateria antiaèria va quedar en desús. Un cop ja no hi va haver més espai a la bateria, les barraques es van anar expandint, cosa que va suposar la creació de nuclis com el dels Canons, l’Hoyo i el Santo. Segons un cens de l’Ajuntament, fet el 1956, a la zona hi havia 570 barraques.

Durant l’acte d’homenatge del passat 31 de maig, que va comptar amb la presència de nombrosos veïns i antics habitants de les barraques, es van exposar fotos d’aquella època que van permetre als veïns recordar una etapa de la seva vida que va acabar el 1990, quan es van enderrocar les últimes barraques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram