La transformació de la zona del Turó de la Rovira avança segons els terminis previstos per l’Ajuntament. El nou espai estarà finalitzat i preparat per obrir al públic el març de l’any que ve.

La nova zona acollirà un espai museístic format per tres pavellons coberts dependents del Museu d’Història de la Ciutat, on es divulgarà la història de la ciutat i d’aquest turó i barri barraquista on hi ha una bateria antiaèria de la Guerra Civil. La primera exposició d’aquest nou museu serà la mostra Barcelona al límit, on el públic podrà gaudir de la darrera troballa feta pels arqueòlegs: un pavelló dels oficials de l’exèrcit republicà a les bateries antiaèries.

ATRACCIÓ TURÍSTICA
En els darrers anys el mirador del Turó de la Rovira s’ha convertit en una atracció turística i rep una gran quantitat de visites. Tot i que fins fa no gaires anys la zona estava molt degradada, l’any 2011 l’Ajuntament ja hi va fer una primera –i modesta– adequació. L’afluència de gent, però, ha anat acompanyada de l’augment d’actes incívics, com ara el robatori de panells, grafitis o brutícia a causa de trobades per fer botellón. Precisament, per frenar aquests problemes, l’Ajuntament també ha confirmat que el nou espai tindrà vigilància les 24 hores del dia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram