La grandesa del Barça fa que fins i tot en la dolça situació actual, amb el triplet de títols al sac i tot el món futbolístic embadalit amb l’obra de Messi i els seus, s’hagi d’anar per feina sense esperes. Ara toca afrontar les eleccions anticipades (la data fixada és el 18 de juliol) i permetre que el soci expressi la seva opinió a les urnes, decidint sobiranament el model de junta que ha de conduir la nau blaugrana en els pròxims anys. Hi ha en joc ni més ni menys que el futur d’un Barcelona que d’aquí a dos mesos es trobarà competint de nou, amb el repte de revalidar el sextet de títols del 2009 amb Guardiola.

L’aposta de convocar eleccions a final de temporada, vista la dinàmica del club en aquests darrers mesos, ha estat del tot encertada per part del fins ara president Bartomeu. Durant el passat mes de gener, un moment convuls especialment a nivell institucional i amb la derrota d’Anoeta com a guspira que no presagiava res de bo, el màxim responsable de la directiva va saber apaivagar els ànims de la massa social amb aquest sorprenent anunci, i això va revertir positivament en l’equip. L’any ha estat immillorable en quant a èxits esportius, i la popularitat de ‘Barto’ ha crescut exponencialment. La seva figura ja no és vista com un titella de l’anterior directiva de Rosell. A més, abans de dimitir tal com manen els estatuts i convocar els comicis, ha aconseguit a última hora dues renovacions d’enorme valor, com són les del tècnic Luis Enrique i la del brasiler Dani Alves.

A priori Bartomeu és qui parteix com a favorit en aquesta cursa electoral que tot just comença, però hi ha molts dies per davant i tot és possible encara. El soci ha de reflexionar profundament al voltant d’aspectes com assegurar la continuïtat dels èxits esportius, la necessària remodelació del Camp Nou i tot l’entramat del projecte ‘Espai Barça’, la vigent imputació judicial de la directiva de Bartomeu en l’afer Neymar i que ningú sap com pot acabar ni quines conseqüències pot tenir per al club, etc. Les diferents propostes electorals es van configurant, i caldrà escoltar tothom pel bé de l’entitat. Sens dubte, però, s’albira un duel de titans entre Bartomeu i Laporta.

Hi haurà altres opcions, com Benedito, Majó o Freixa, dels quals serà instructiu conèixer què proposen. Però s’intueix clarament un interesantíssim frec a frec entre Laporta, el president del cicle esportiu més brillant de la història del Barça, i un Bartomeu que s’ha trobat amb un llegat inesperadament prolífic en un temps mínim. Tindrem un inici d’estiu entretingut, a falta de que la pilota rodi, amb el focus en la campanya electoral.