Viu Montjuïc

Un moment de l’edició de l’any passat del Viu Montjuïc: Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat destinar 11,1 milions d’euros dels recaptats a través de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) a diferents projectes de ciutat, entre els quals té un pes important el món de la cultura, tal com ja es va fer l’any passat. Un exemple és el cas del projecte Barcelona x 10, gestionat directament per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), i que té com a objectiu la projecció d’esdeveniments i iniciatives culturals sorgides des dels barris de la ciutat. Rebrà 700.000 euros.

Així doncs, la Comissió de Govern ha aprovat, concretament, que es financi amb la taxa turística un total de 48 iniciatives diferents, de les quals 29 seran gestionades pels districtes de la ciutat, mentre que l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) aglutinarà vuit projectes més per fer programes culturals descentralitzats. Hi haurà 500.000 euros per a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara i suport específic per al Grec Festival, la Mercè 2024, la Festa de Cap d’Any o el Festival d’Arts Lumíniques Llum BCN.

Cultura de barri

Entre els projectes culturals que es finançaran destaquen els 220.000 euros que rebrà el Viu Montjuïc per revitalitzar el parc amb activitats organitzades per tots els equipaments que hi ha a la muntanya; o bé els 250.000 euros per al projecte Cultura al barri per promoure activitats gratuïtes al voltant del circ, l’esport, la dansa, el teatre o la música al barri del Besòs i el Maresme. També hi ha més projectes culturals que rebran finançament, com ara el foment d’espais literaris a Horta-Guinardó, la tercera edició del projecte Aparadors artístics a Ciutat Vella, una carpa de circ al Festival Circorts de les Corts, activitats de la Festa Major de Nou Barris o bé la cavalcada de reis a la Sagrera, entre d’altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram