Llibreria Sonora

Selecció de llibres a l’interior de la llibreria Sonora. Foto: Oscar Ferrer

El carrer Bruniquer té nous veïns. La música s’ha apoderat del local del número 9 de la mà de la Llibreria Sonora, que va obrir les portes el passat 4 d’abril. Aquest espai, creat pel dissenyador gràfic Joan Redolad, s’ha convertit en la primera llibreria especialitzada en textos sobre temàtica musical de la ciutat.

Malgrat haver arrancat amb una setmana d’obertura “fluixeta”, el boca-orella dels primers clients ja comença a fer efecte. “Sabem que això serà un procés lent, però ja es va notant la bona acollida perquè la música mou passions. Som un negoci petit i necessitem temps perquè se’ns conegui”, assegura Redolad.

La primera prova de foc del projecte arriba mig mes després de la seva inauguració. Per Sant Jordi, han preparat una paradeta que col·locaran davant del local, on autors com Ricky Gil o Neus Arqués firmaran els seus llibres.“Confiem a tenir bona sort i que la gent no només vagi als llocs massificats. Aquest cap de setmana ja han començat a venir molts clients a comprar”, explica el propietari.

La diversitat de gustos musicals té el seu reflex a les obres de major èxit a la Sonora. Fins ara, alguns dels llibres més venuts són Éramos unos niños, de Patti Smith, La venganza de las punks, de Vivien Goldman, i Fenómeno Taylor Swift, de Yeray S. Iborra. “La gent et sorprèn amb el que compra. Qui sembla que hagi de comprar textos sobre rock, s’interessa per artistes pop”, detalla Redolad.

El projecte és la cara B de Redoble, un negoci de disseny gràfic i editorial de Redolad, amb gairebé 15 anys d’història. “Vaig reformular l’estudi i vaig escollir combinar en un mateix espai les meves dues grans passions: la lectura i la música”, comenta.

Plans de futur

L’estudi de disseny editorial és fonamental per a la supervivència de la botiga de llibres. Redolad preveu que la majoria dels ingressos del local vinguin de la banda del disseny. “És molt difícil que un projecte de llibreria així d’especialitzada pugui sobreviure sense suports més enllà de les vendes de llibres”.

La Sonora ja ha començat a rebre propostes per fer les primeres conferències i presentacions. A més, preveu fer petites actuacions musicals i exposicions fotogràfiques. “Volem ser un lloc bulliciós. Ja estem estudiant i organitzant els primers actes”, avança Redolad.

Llibreria Sonora

Joan Redolad és l’ànima de la Sonora. Foto cedida

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram