L’actual crisi econòmica que estem patint els catalans per culpa la incompetència dels polítics, que no han sabut frenar la cobdícia dels banquers, ens ha portat a una situació kafkiana on és barregen les pitjors desgràcies personals amb algunes alegries.

Per la part que em toca, he pogut comprar un pis de la cartera d’un d’aquests bancs, tan bé de preu que era absurd no comprar quelcom, pel que pagaré una hipoteca inferior al lloguer que ara pago.

Fins aquí tot aparentment normal, però els problemes d’aquesta societat encotillada per una administració esclerotitzada que pel matí crida a la lluita, al migdia crida a la solidaritat, al vespre crida a la calma i a la nit ja s’ha oblidat de tot, estan per tot arreu.

Ara resulta que per escripturar el pis, que no te ni 10 anys, necessitem la cèdula d’habitabilitat, la gestoria del banc ja fa més d’un mes que la te sol·licitada a la Generalitat i mentre aquesta no ens la resolgui, ni el banc pot escripturar la venda, ni la hipoteca pot ser activada, ni jo puc contractar aigua, gas, ni electricitat, ni puc fer venir als paletes, ni als pintors ni el fuster ni res de res.

Com pot ser que tinguem una administració que ens demani treballar mes i cobrar menys si ells són els primers que semblen no tenir cap interès en treballar?

Tantes cèdul·les d’habi-tabilitat tenen per concedir que necessiten més d’un mes per autoritzar-la?

Perquè a Catalunya necessitem una cèdula que a la resta d’Espanya no?

És aquest ritme de treball l’adequat per sortir de la crisi?

Si us plau, senyors polítics de la Generalitat, fins que vostès no resolguin els seus greus problemes de productivitat que tan negativament afecten l’economia del país, facin el favor de no demanar-nos als demès esforços que vostès demostren no saber fer.

Ferran Sans

Navas

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram