Jo intento seguir l’actualitat econòmica a la premsa i la última noticia de Bankia no la puc pair. El Govern ha decidit pagar el forat de Bankia. És indignant! Els nostres impostos són per sostenir la sanitat, l’ensenyament, etcètera. No són per finançar la mala gestió d’un banc.

Com argument es diu que el sistema financer és totalment imprescindible pel funcionament de la economia, però es només un banc, queda la resta dels sistema financer. Que es salvin els dipòsits dels clients amb el fons de garantia i que es liquidi la entitat igual que qualsevol altre empresa que faci fallida.

Sóc un petit empresari autònom, em costa molt arribar a final de mes, i em costa molta suor recollir els diners que pago en impostos cada trimestre. Tinc l’al·licient que amb això contribueixo a sostenir l’estat de benestar, però m’indigno quan veig que els diners dels impostos s’en van al forat de Bankia, a inversions improductives com l’AVE o a pagar interessos del deute públic al 6 per cent o més.

Tinc ganes de fer objecció fiscal i pagar directament els impostos a Càritas i altres oenagés de contrastada responsabilitat social.

Jaume Castellà

Sant Andreu