La Festa Major de Gràcia 2016 comptarà amb dos carrers més guarnits respecte de l’any passat. En total, n’hi haurà vint. S’hi han afegit Fraternitat de Dalt i la plaça del Poble Romaní. Fraternitat de Dalt feia tres anys que no hi participava i la plaça del Poble Romaní torna de la mà de l’Associació Joves Gitanos de Gràcia, després de quedar lliure de barracons.

Els organitzadors destaquen que el guarniment de carrers i places “és l’element principal que dóna singularitat a la Festa Major de Gràcia”, Per aquest motiu, treballen perquè es respecti el guarnit al màxim. “Preservar la seva conservació és una tasca tant dels veïns com dels visitants”, recorden. Anuncien que, si algú vol una peça de guarnit, pot demanar-la a la Fundació el 22 d’agost.

CONCURS DE BALCONS I PORTALADES
Els graciencs i gracienques que han volgut participar enguany en el Concurs de Guarniments de Balcons i Portalades ja han fet la seva sol·licitud per posar el seu gra de sorra creatiu a la Festa Major d’enguany. 

Els concursants rebran una insígnia de la mà de la Fundació de la Festa Major de Gràcia per enganxar-la a peu de carrer i convidar als vianants a descobrir les seves obres durant els dies de festes.

Els guarniments de balcons i portalades es complementen amb els dels carrers per transformar la Vila de Gràcia en un indret de color i paisatges fantàstics. L’origen d’aquesta tradició data de l’any 1850, quan el consistori va convidar els veïns a decorar les seves cases. Amb els anys es va anar perdent, però des de fa 18 anys s’ha tornat a recuperar.