El projecte d’hort urbà que impulsava la Fundació Casa Ametller i que va ser l’escollit per dinamitzar el solar de la Casita Blanca en el marc del Pla Buits s’ha quedat només en això, en un projecte. La Fundació ha retirat la iniciativa a causa de l’oposició dels veïns, que no estaven d’acord amb el fet que l’Ajuntament hagués inclòs aquest solar en aquesta iniciativa municipal.

Així ho explica a Línia Gràcia Astrid Barqué, directora de la Fundació Casa Ametller, que lamenta l’oposició dels veïns perquè assegura “que el projecte d’hort urbà tenia elements molt interessants”. No obstant això, respecta la seva opinió i argumenta que han retirat la iniciativa perquè haurien aconseguit l’efecte contrari del que desitjaven. “Nosaltres volem demostrar que part dels beneficis de Casa Ametller es destinen a projectes socials i no pas anar contra la voluntat dels veïns”, afirma Barqué, que explica que la Fundació ja està buscant un nou emplaçament per poder-hi realitzar un projecte que els ha costat “moltes hores i diners”.

Amb tot, el Pla Buits no acabarà arribant al districte de Gràcia. I és que, a banda d’aquest projecte retirat, l’Ajuntament va declarar deserta la cessió del solar del carrer de la Farigola.