Les cercaviles, els castells, els correfocs i els grallers, entre altres elements i col·lectius de la cultura popular catalana, tornen un any més als carrers i places de la Vila. I enguany amb una novetat: l’estrena de l’Atzeries, la nova Bèstia de la Vella, deixeble de Llucifer.

Un dels dies més esperats és dissabte 20, quan els Xiquets de Valls faran pilars al carrer i se celebrarà la Diada Castellera de Festa Major amb els Xiquets de Reus, els Castellers de Vilafranca i els de la Vila de Gràcia.

Diumenge 14 els tabals i les gralles faran el tret de sortida a les festes. L’endemà hi haurà les matinades, el seguici d’autoritats i les colles de gegants, diables i bastoners. A la tarda, es farà la XVIII Cercavila de Cultura Popular. Dimarts 16 serà el torn de la cercavila de Sant Roc. L’endemà se celebrarà la 12a Diada de les Colles de Cultura de Gràcia i divendres 19 es farà la Baixada del pilar Caminant, a més de la Diada Castellera de Vigílies. 

L’últim dia acabarà amb una passejada de gegantons, una Tabalada infernal infantil, un correfoc infantil i la Tabalada infernal i correfoc per a adults.