jornada castellera LGTBI

Lectura del manifest de les jornades LGTBI. Foto: Twitter (@cvg_cat)

Els Castellers de la Vila de Gràcia van celebrar el 22 d’octubre la segona jornada LGTBI per donar visibilitat al col·lectiu dins del món casteller. Les activitats es van fer la plaça de la Revolució de 10 del matí a 14 del migdia recuperant així unes activitats que amb la pandèmia pel mig havien quedat congelades des del 2019, però que han tornat amb normalitat.

La jornada va començar amb la lectura del manifest i a partir de les 10:30 h es va fer el conta-contes Colorete Colorado amb Personaje Personaje. A les 12 del migdia, Crida LGBTI, una organització per l’alliberament sexual i de gènere, va fer una xerrada sobre Pinkwashing i activisme LGTBI. I com a tancament de les jornades, des de les 13 h es va fer el vermut musical amb PD Laon.

Així doncs, Montse Igualada, vicepresidenta de la colla, explica que tenen una comissió LGBTIQ+ des de fa temps per donar suport a les persones de la colla que són del col·lectiu i que jornades com aquesta “ajuden a trencar estereotips d’un món molt antiquat en aquestes qüestions”. Afegeix que una colla castellera és una representació de la societat, “així que tothom hi ha de tenir cabuda i sentir-se respectat”. Consideren que és molt important fer actes de suport perquè “els castells són un món molt d’homes i volem evolucionar com ho fa la societat”.

Des de la colla afirmen que estan molt contents amb la rebuda del veïnat de la jornada.