Espai Línia Sala d'actes

La sala d’actes de l’Espai Línia acollirà la Taula d’experiències sobre ‘Impulsem el que fas’. Foto: Espai Línia

La proximitat ha esdevingut un valor a l’alça, també en l’economia. És una garantia de sostenibilitat i de traçabilitat, però també assegura que la inversió i els beneficis, així com la compra i la venda de serveis, es queden a prop i acaben beneficiant la comunitat.

És en aquest context que l’anomenada economia de proximitat apareix com una estratègia impulsada des de les administracions públiques per desenvolupar l’economia als barris. I una de les eines per fer-ho, en el cas de Barcelona, és l’Impulsem el que fas, el programa d’ajuts per finançar projectes en aquesta línia que tira endavant l’Ajuntament a través de Barcelona Activa.

De tot plegat se’n parlarà àmpliament dimecres 14 de juny, de 16:30 h a 17:30 h, a l’Espai Línia (carrer Girona, 52, Barcelona), en una Taula d’experiències sobre l’Impulsem el que fas.

Després d’un breu diàleg entre Emília Pallàs, directora executiva de Desenvolupament Socioeconòmic de Proximitat de Barcelona Activa, i Arnau Nadeu, director editorial dels diaris Línia, sobre l’economia de proximitat, la Taula d’experiències moderada per Esmeralda Blasi, directora operativa de Desenvolupament de Proximitat de Barcelona Activa, il·lustrarà amb testimonis concrets les diverses modalitats de l’Impulsem el que fas.

Concretament, es podran escoltar de primera mà casos d’èxit d’innovació socioeconòmica i Economia Social i Solidària en sectors estratègics i en clau territorial; de foment de l’ocupació de qualitat; d’alimentació sostenible i consum responsable; de dinamització de locals en planta baixa; de distribució urbana de mercaderies d’última milla i, finalment, de turisme responsable i sostenible.

L’entrada és lliure i oberta a qualsevol persona que estigui interessada en l’economia de proximitat i, especialment, en el programa Impulsem el que fas. El to serà divulgatiu i es prioritzarà que sigui útil per a tots els públics.

Economia de proximitat Espai Línia

L’Espai Línia també ha estrenat un mural de cinc metres sobre l’economia de proximitat. Foto: Espai Línia

L’Espai Línia estrena un mural de cinc metres sobre l’economia de proximitat