Moment Festes Gràcia

Les festes se celebraran a mitjans d’agost. Foto: Twitter (@DavictusCat)

Les festes de Gràcia s’esperen enguany amb moltes ganes, ja que seran, entre altres, les primeres que se celebraran amb normalitat des de l’esclat de la pandèmia. Aquestes ganes, però, van quedar fa uns dies eclipsades per una polèmica. Una empresa privada ha guanyat el concurs públic per gestionar els concerts que es faran a la plaça del Sol i al carrer Bailèn, els dos escenaris principals. Això vol dir que l’entitat Tradicionàrius, que generalment organitzava la nit de música folk a la plaça del Sol, no podrà fer-ho enguany.

L’historial del Tradicionàrius amb els concerts d’aquesta plaça té molt de recorregut. Tal com van explicar membres de l’entitat, el Districte els va encarregar gestionar la programació entre el 2004 i el 2019. A partir d’aquell any les coses van canviar i la programació dels esdeveniments es va sotmetre a un concurs públic. Llavors també ho va acabar fent el Tradicionàrius, ja que va ser l’únic participant del concurs. Aquest 2022, però, el resultat ha estat diferent.

Per la seva banda, el regidor Eloi Badia ha admès que la decisió ha estat un error. Davant d’això, ha anunciat que l’any que ve es buscarà la manera de no deixar fora entitats arrelades al barri. En aquest sentit, ERC, després d’haver denunciat la situació, ha forçat la celebració d’un ple extraordinari per al 19 de juliol per abordar el tema.

Un altre fet relacionat amb les festes és el concurs de guarnits. A principis de juliol, es va saber que la Fundació Festa Major Gràcia havia validat mantenir el concurs com sempre s’havia fet. El concurs s’havia aturat durant la pandèmia i fa uns mesos es va portar el tema a debat perquè algunes veus havien demanat revisar-la.