La problemàtica entorn de la parada de taxis del carrer Marianao que fa deu mesos recórrer, de forma provisional, tota la façana de l’Escola Reina Elisenda podria tenir els dies comptats. I és que el Districte està treballant en una possible solució que, previ acord amb l’àrea de Mobilitat –que és qui ha de procedir a executar-la– i amb tots els agents implicats, passaria per retornar “un petit nombre de places de taxi al carrer Olot” i per ubicar la resta de taxis a la carretera del Carmel (banda de Gràcia), a tocar del Cottolengo.

Aquesta possible solució, però, no convenç del tot la comunitat educativa de l’escola, que voldria que tots els taxis es desplacessin a la carretera del Carmel, “no tant per una qüestió relacionada amb el turisme, sinó per un problema mediambiental”, explica Berta Giménez, mare afectada i responsable de comunicació de la comissió de la comunitat educativa que s’ha creat per organitzar la seva protesta. “La pol·lució ambiental i el soroll que pateixen els nostres infants, gairebé 230, és realment preocupant”, afirma. Una preocupació que des del Districte rebaixen explicant que els resultats d’un estudi sobre l’impacte mediambiental realitzat recentment a la zona indiquen que no hi ha “cap perill per als infants ni els treballadors del centre”.

Tot i això, la comunitat educativa desconfia d’aquest estudi i reclama una proposta de solució en ferm per part de l’Ajuntament abans que acabi aquest curs. Per això avui duran a terme una mobilització al bell mig del Park Güell a partir de les cinc de la tarda en la qual desplegaran una pancarta reivindicant un “espai escolar sa i segur” i faran un minut de silenci. “La nostra postura és clara i ara és l’Ajuntament qui ha de moure fitxa”, conclou Giménez.