Els Lluïsos de Gràcia, una associació cultural i esportiva amb més de 157 anys d’història i uns 1.200 socis, està travessant un moment clau. La seva bona salut social es contraposa amb les dificultats que està tenint l’entitat per poder finançar la remodelació del seu emblemàtic edifici de la Plaça del Nord. Una remodelació que, de no fer-se, significaria “el primer pas perquè Lluïsos tanqui”, ja que l’edifici actual no compleix la normativa. Així ho afirma a Línia Gràcia Oriol Hosta, president de l’entitat, que explica que, malgrat tenir una subvenció de l’Ajuntament de 450.000 euros, el cost total de les obres ascendeix a 2.300.000 euros.

Davant d’aquesta situació i la negativa dels bancs d’hipotecar l’edifici, la directiva ha iniciat una campanya per aconseguir la implicació directa dels socis i amics de l’entitat a través d’aportacions econòmiques privades en forma de dipòsits o avals. “Necessitem la implicació de tothom”, adverteix Hosta. Amb aquesta campanya, que han anomenat Projecte Lluïsos, la directiva estima poder recaptar uns 250.000 euros entre donatius, dipòsits i avals, que seran la garantia suficient perquè una entitat bancària els faci un préstec que, segons les condicions que han pactat, ascendiria a 500.000 euros.

Tot i això, encara faltarien més d’un milió d’euros per poder tirar endavant les obres. És per això que la directiva de l’entitat té previst demanar ajuda a l’Ajuntament i a la Diputació de Barcelona. “Ens veiem amb la capacitat moral d’exigir al consistori que ens ajudi perquè haurem portat la nostra capacitat de finançament al límit”, explica Hosta. Segons el president, les primeres converses informals amb l’Ajuntament permeten ser optimistes, però falta trobar la manera d’articular aquesta possible ajuda.

Sigui com sigui, Hosta està convençut que el consistori respondrà perquè “tothom comparteix que la tasca social” que fan des dels Lluïsos i la resta d’entitats socioculturals del territori “és totalment imprescindible”.

L’entrevista completa a Oriol Hosta sortirà publicada a l’edició impresa de Línia Gràcia del proper dimarts 11 de juny.

Si vols col·laborar amb Lluïsos entra al web de la campanya.