protesta feta al Park Güell

Un moment de la protesta feta al Park Güell. Foto: Twitter (@AVallcarca)

Una part del veïnat de la Salut continua en peu de guerra contra l’arribada “massiva” de turistes al barri per visitar el Park Güell des que ha començat l’estiu. I és que fa unes setmanes la plataforma Recuperem la Salut ja denunciava “el col·lapse” dels autobusos i l’ocupació dels carrers per part de taxis i VTC.

Després de manifestar-se al juny, el passat 1 de juliol la plataforma Recuperem la Salut va convocar veïns del Carmel, Can Baró, la Salut i Vallcarca per a manifestar-se al que anomenen “l’epicentre de la turistificació dels Tres Turons”, el Park Güell. Allà, desenes de veïns van protestar “contra la invasió turística” i amb lemes contundents com “El turisme mata barris”. I és que l’entitat de la Salut ja fa temps que denuncia la pressió turística que pateix el barri.

La protesta també recordava tres reivindicacions que fa temps que tenen: uns entorns escolars segurs, la supressió immediata de la parada de taxis al barri i que el bus 116 sigui per als veïns i no per als turistes. Tot plegat en una jornada reivindicativa que va continuar a les xarxes dies després.

Una de les queixes que més ressò ha tingut va ser la d’una veïna que el cap de setmana del 15 i 16 de juliol va denunciar que a la línia V19 de bus un grup de turistes va pujar per la porta de darrere i sense bitllet i la conductora va haver d’obligar-los a baixar per validar-lo. Una problemàtica que diverses entitats veïnals també fa temps que denuncien.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram