Visitants Park Güell

4,5 milions de persones visiten cada any el Park Güell. Foto: Bataller J./ACN

El Pla estratègic del Park Güell, impulsat el 2018 per combatre la massificació turística, segueix avançant. L’Ajuntament ha dit fa poc que s’ha reduït el nombre de visitants anuals a la meitat. Concretament, s’ha passat de nou milions a quatre i mig, i això, en part, s’ha aconseguit amb diverses mesures, com establir unes franges horàries al dia en les quals només els veïns poden visitar l’espai. Lògicament, cal tenir en compte que la caiguda del turisme causada per la pandèmia també ha tingut molta influència en les xifres.

D’altra banda, fins al 2026 l’Ajuntament preveu millorar els entorns que el parc comparteix amb els barris del districte de la Salut, el Coll i Vallcarca. Algunes de les obres que es faran són les urbanitzacions de Coll del Portell i del torrent del Remei, un nou parc a la Font del Carbó i tres passatges nous.

Els bicitaxis, prohibits

Una altra mesura que també vol reduir la massificació turística és la prohibició de bicitaxis a diverses zones de la ciutat, aprovada inicialment per l’Ajuntament el passat 18 de juliol. La restricció s’aplicarà al mateix Park Güell, a la Sagrada Família, al Quadrat d’Or de l’Eixample, a l’avinguda Paral·lel i al Camp Nou durant els sis mesos més turístics. El decret entrarà en vigor amb l’aprovació definitiva.