Els manifestants denuncien un ús excessiu de la força per part de la policia. Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia

Diferents entitats juvenils de Barcelona, i particularment del districte de Gràcia, han condemnat la manera com les forces policials van desallotjar a finals de març a una seixantena de joves que duien a terme una acampada reivindicativa. Els manifestants reclamaven una gestió per part de les entitats juvenils del barri de l’Espai Jove La Fontana. Sota el paraigües de la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia (PEJG), diverses entitats juvenils dedicades a la cultura popular o l’escoltisme denuncien un procés de privatització del casal.

La intenció dels manifestants era convocar una acampada pacífica, però reivindicativa, a la plaça de la Vila. L’acte, però, es va disoldre per l’acció dels cossos policials. La Plataforma denuncia un atac desproporcionat per part de la policia, i recorda que els manifestants formen part d’esplais i grups escoltes del barri.

El Consell de la Joventut s’ha afegit a aquesta queixa, i s’ha ofert com a mediador a les converses entre la Plataforma i els representants polítics del districte.

Hores abans dels successos, la Plataforma havia entregat al districte 2.900 signatures que aposten per una autogestió del casal per part de les pròpies entitats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram