El lloguer dels pròxims tres mesos dels pisos públics es pagarà més endavant. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha anunciat avui que ajorna el cobrament del lloguer dels pisos públics durant els mesos d’abril, maig i juny a causa de la crisi del coronavirus. Aquesta mesura extraordinària beneficiarà gairebé 8.800 famílies que viuen de lloguer en pisos que gestiona l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB).

Després d’aquests tres mesos els llogaters hauran d’abonar les tres mensualitats de forma prorratejada durant l’any i mig següent. Les quotes es prorratejaran adaptant-se a les noves condicions de cada cas, ja que es revisarà la situació d’aquelles famílies que hagin patit una caiguda significativa dels seus ingressos.

D’altra banda, el consistori també ajudarà les famílies que viuen en pisos de la Borsa de Lloguer. En aquest cas, els llogaters que estiguin patint una reducció dels seus ingressos durant la crisi del coronavirus ho han de comunicar a l’Ajuntament, que posteriorment posarà en marxa les ajudes.

Per últim, els lloguers dels 400 locals comercials que té llogats l’IMHAB també quedaran ajornats durant tres mesos. Durant l’any i mig següent els negocis ubicants en aquests locals hauran de pagar els tres mesos que ara s’estalviaran.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram