Ja ha començat el compte enrere de la Festa Major de Gràcia i aquest diumenge ja es podia veure a molts veïns ultimant tots els detalls de la decoració que guarnirà els seus carrers durant la celebració. Per facilitar la tasca, l’Ajuntament va permetre tallar diferents carrers i habilitar-los com a improvisats tallers a l’aire lliure.

TRES INCORPORACIONS

Enguany la Festa Major comptarà amb un total de 19 carrers engalanats, que tot i la crisi econòmica s’ha esforçat per mantenir viva una tradició tan arrelada en aquesta celebració. Com a novetat, l’edició 2011 de les Festes de Gràcia comptaran amb l’absència del carrer Bruniquer i la incorporació de tres nous car­rers; Joan Blanques de Baix de Tot (tercer tram del carrer que s’incorpora), Ciudad Real i Camprodon, que després de set anys d’absència torna a prendre part a Festa Major. Cap de les noves incorporacions ha volgut desvetllar la temàtica de la seva decoració i prefereixen conservar el factor sorpresa.

PREGONERA TELEVISIVA

A proposta de la regidoria de Gràcia i amb el beneplàcit de la Fundació Festa Major de Gràcia, la pregonera d’enguany serà la periodista esportiva de TV3, Laia Ferrer, que donarà el tret de sortida a una setmana de festa el proper 14 d’agost a partir de les set de la tarda al balcó de la seu del districte a la plaça de la Vila. Laia Ferrer ha viscut a Gràcia fins fa poc i ha estat vinculada a diferents entitats del districte com el Cercle Catòlic.

La regidora de Gràcia, Maite Fandós ha celebrat que el pregó torni a recaure en una dona “després de tants anys de no haver-ne hagut cap”. La darrera veu femenina en llegir el pregó de les Festes de Gràcia fou la de Remei Sipi, membre de l’associació Ewaiso Ipola, que ho va fer l’any 2005.

UN COMIAT I UN RECORD

L’edició d’enguany suposa també el tancament de la tradicional seu de la Comissió de Festes del carrer Igualada que es traslladarà a partir de l’estiu vinent al nou Espai Albert Mussons. Precissament les Festes de Gràcia 2011 també s’ha reservat un acte que servirà per retre homenatge al desaparegut Albert Mussons, gran referent dels que encara avui entenen Gràcia com una Vila amb idiosincràsia pròpia i diferenciada de la de la resta de Barcelona. L’acte se celebrarà el 18 d’agost a la plaça Rovira i comptarà amb la presència de diferents amics del polític i intel·lectual gracienc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram