AFA Teixidores

L’AFA no vol un centre al carrer de les Camèlies. Foto: AFA Teixidores

L’Escola Teixidores ha aconseguit que el Consorci d’Educació obeeixi la seva reivindicació principal. Així, el futur institut escola es farà al carrer de les Carolines, i no al carrer de les Camèlies, com estava previst. No obstant això, l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del centre ho està vivint com una victòria parcial, ja que hi ha diversos matisos que no els convencen.

D’entrada, lamenten que la solució arribi “tard per la inoperància de les autoritats responsables”. Recorden que ja fa sis anys que existeix l’escola i que és probable que encara se n’hagin d’estar vuit més en mòduls. D’altra banda, apunten que els alumnes actuals del centre encara no disposaran del nou institut escola quan facin el pas a secundària. “Ens preocupa enormement quina plaça d’institut públic tindran”, reconeixen des de l’AFA en un comunicat. Finalment, veuen amb neguit els pròxims anys en “situació de provisionalitat”, tenint en compte l’augment d’alumnes que hi ha cada any, amb la manca d’espai que se’n deriva.

Dos instituts escola, i no un

Tot i que el Consorci d’Educació (és a dir, l’Ajuntament i el Departament d’Educació de la Generalitat) hagin acceptat no fer l’institut escola Teixidores al carrer de les Camèlies, estan decidits a ubicar-hi un altre institut escola. Per tant, el districte en guanyarà dos, en comptes d’un.

Això, que a priori podria semblar una bona notícia, no ho és per a l’AFA Teixidores. Segons defensa l’entitat des de fa temps, el solar d’aquest carrer on hi ha l’antic Hospital Evangèlic “no reuneix les condicions mínimes per a un equipament educatiu de qualitat” perquè és massa petit i està envoltat d’edificis molt alts.