Neus Munté

La presidenta del grup de Junts, Neus Munté. Foto: Junts

L’any 2020, mesos abans de la pandèmia, el Rebost Solidari de Gràcia obria les portes amb 367 persones ateses. Un cop arribada la pandèmia del coronavirus, l’entitat va arribar a atendre 4.000 persones. Aquest mes de setembre però, el Rebost Solidari de Gràcia ha anunciat un tancament temporal que durarà fins a primers d’octubre.

La presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Neus Munté, ha denunciat que aquest tancament es produeix “a causa de problemes de sostenibilitat econòmica derivats dels pagaments endarrerits i de l’insuficient suport que l’entitat rep per part de l’Ajuntament”.

Munté, també regidora de Junts de Drets Socials, ha dit que des del Rebost Solidari pateixen moltes dificultats “per fer front a les necessitats d’aliments i altres productes bàsics que els usuaris i usuàries, derivats pel propi Ajuntament via Serveis Socials, requereixen”.

Increment d’usuaris a causa de la Covid-19

La pandèmia ha comportat una greu crisi econòmica. Un fet que s’ha vist reflectit en les xifres dels usuaris d’aquest servei que s’han incrementat en un 10,36% durant el passat 2021. És per això, que les entitats socials, com és el cas del Rebost Solidari, han hagut d’atendre més persones en situació de vulnerabilitat.

En aquest sentit, Munté ha insistit que “cal que les entitats socials puguin rebre subvencions bianuals, tal i com permet la normativa” per tal d’assegurar la viabilitat de l’activitat d’entitats com el Rebost Solidari.