L’edifici del Deutsche Bank no es convertirà en un hotel. Foto: Arxiu

Després que ara fa una setmana el grup inversor KKH comuniqués a l’Ajuntament la seva renúncia a construir un hotel de luxe a l’antiga seu del Deutsche Bank, a la confluència del passeig de Gràcia i l’avinguda Diagonal, i la seva aposta perquè l’edifici aculli pisos d’alt estànding, botigues i oficines, la plataforma veïnal Gràcia cap a on vas? ha mostrat la seva oposició a aquest nou projecte.

Héctor Panizo, un dels portaveus de la plataforma, ha explicat a Línia Gràcia que per a la plataforma la renúncia de KKH és una victòria: “En fem una valoració molt positiva perquè, no només no es fa l’hotel, sinó que també s’ha evitat l’ampliació del Pla General Metropolità (PGM) que hagués permès aixecar més plantes a l’edifici”. De seguida, però, Panizo deixa clar que el nou projecte del grup inversor tampoc agrada a la plataforma. “Tenim moltes reserves perquè la construcció d’habitatges de luxe té un impacte elititzador que afecta els veïns. Gràcia té un problema amb l’habitatge precari i no volem habitatges de luxe ni un centre comercial”, afegeix aquest portaveu de Gràcia cap a on vas?.

Tot i aquesta oposició, Panizo també admet que serà més complicat oposar-se a la construcció d’aquests pisos que no a l’hotel de luxe. “Són casos diferents, i desconeixent ara mateix el procés administratiu d’aquest nou projecte, som conscients que és més complicat aconseguir que no s’acabi fent”.

EL GOVERN HO CELEBRA
Per la seva banda, el govern municipal va celebrar el passat dia 1 d’octubre que l’edifici del Deutsche Bank no es converteixi en un hotel. La tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va assegurar en una compareixença davant dels mitjans que “avui celebrem que Barcelona hi surt guanyant, perquè l’hotel promogut per CiU i el PP que alterava l’edificabilitat en un entorn emblemàtic de la ciutat i que havia generat un gran rebuig veïnal no tirarà endavant”.

Sobre el futur projecte per a l’edifici, Sanz va afirmar que de moment encara no hi ha cap proposta ferma sobre la taula i que, quan arribi, “caldrà estudiar-la com s’estudia qualsevol projecte que arriba a l’Ajuntament per veure si s’ajusta a la normativa i valorar l’impacte que té al seu entorn”.

CRÍTIQUES DEL PSC
El nou projecte també ha rebut les crítiques del PSC. El seu cap de files, Jaume Collboni, va assegurar el mateix dia 1 que el projecte “va començar malament”, fent referència a CiU i PP, al mateix temps que va afegir que “acaba fatal fruit d’una moratòria indiscriminada i Barcelona deixa escapar un miler de llocs de treball en un moment en què generar ocupació hauria de ser una de les prioritats de la senyora Colau”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram