Carrer guarnit Festa Gràcia

El concurs mantindrà el format habitual. Foto: Maria Asmarat/ACN

Si pensem en la Festa Major de Gràcia, el primer que ens ve al cap són els carrers guarnits. Els veïns que formen part de les diverses comissions dediquen temps, energia i molta imaginació a pensar i preparar les decoracions dels seus carrers cada any. En aquesta edició de la festa, seran 23 els carrers que s’engalanaran i participaran en el tradicional concurs, que recuperarà el format de sempre (el que s’havia fet fins al 2019). El lliurament de premis tindrà lloc el 17 d’agost a partir de les sis de la tarda a la plaça de la Vila de Gràcia.

D’altra banda, enguany també torna el concurs de balcons, portalades i comerços guarnits, amb tres premis, en el qual es pot participar de manera individual o col·lectiva. I això no és tot: també es farà el concurs de fotografia, amb tres premis i dues mencions especials.

El concurs de sempre

Pel que fa al format del concurs de guarnits, el patronat de la Fundació Festa Major de Gràcia ha validat recentment el model de sempre, que consisteix a fer un rànquing del primer a l’últim carrer. La decisió es va prendre a través d’una consulta (amb votacions secretes) entre les comissions de tots els carrers i places que participen en el concurs.

El nou comitè de direcció de la Fundació va voler fer aquesta consulta perquè, en els darrers anys, alguns veïns havien suggerit canviar el model del concurs per fer-lo menys competitiu. Per aquest motiu, en la votació van permetre escollir entre diverses opcions: mantenir el concurs tal com estava, fent públics els resultats del rànquing; donar mencions a tots els carrers sense fer-ne una classificació, o publicar el top 10 i, a partir de l’onzè premi, entregar mencions.

Finalment, però, la majoria va parlar de forma clara i va revalidar el format habitual. “És una de les coses que manté la il·lusió i la motivació per guarnir els carrers i que els veïns intentin superar-se cada any”, argumenta la flamant presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Lina López, impulsora de la consulta. “Vam pensar que aquesta era una bona manera de començar el mandat”, defensa.