Amb la voluntat de facilitar als joves l’accés a ofertes laborals de temporada a Catalunya, Balears i l’estranger, l’Ajuntament ha posat en marxa un any més la campanya Treballar a l’estiu, en la que l’any passat hi van participar 700 persones.

Es tracta d’un cicle que inclou un total de 35 xerrades informatives i tallers que es desenvoluparan a diversos Punts d’Informació Juvenil de la ciutat fins el 30 de maig.

Fomentar l’ocupació juvenil és un dels principals objectius del consistori i per això aquesta campanya té l’objectiu de per posar en contacte als joves amb les diferents sortides professionals que tenen al seu abast.

El consistori té clar que “invertir en els joves és invertir en el futur de la nostra ciutat”, tal i com afirma regidor d’Adolescència i Joventut, Raimond Blasi. En aquest sentit, el regidor defensa que “el programa vol aprofitar la conjuntura que es produeix en el període de vacances en el qual es conjuga l’aparició d’ofertes de treball puntuals i la necessitat per una part dels joves d’aprofitar el període estival per poder treballar”.

BUSCAR OFERTES DE FEINA

A través dels cursos, que són totalment gratuïts, els participants rebran orientació laboral del món de l’hostaleria, el lleure o les ofertes de feina derivades dels creuers. A més, els joves coneixeran les opcions per treballar d’animador turístic, monitor esportiu o en agrupacions de defensa forestal.

Els festivals de música i les fires també són una opció per trobar feina durant l’estiu i per això el consistori donarà les claus per poder accedir a un lloc de treball a la Fira de Barcelona o el Primavera Sound.

A part d’explicar les sortides professionals dels diversos sectors, bona part del programa d’activitats pretén fomentar l’emprenedoria juvenil. Per aquesta raó s’han programat sessions sobre la posada en marxa d’un negoci propi, el micromecenatge o les xarxes socials per a autònoms, entre d’altres.

ESTADES A L’ESTRANGER

Una de les opcions que està prenent més força en els últims anys entre els joves que no troben feina és marxar fora de Catalunya a provar sort. En aquest sentit, un dels pilars de la campanya és donar informació als barcelonins sobre estades a l’estranger per anar a fer d’au pair o a treballar en la recollida de fruita.

D’altra banda, els assistents també es podran informar de com trobar feina durant les vacances a Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera, i beneficiar-se de beques de transport per fer entrevistes a les Illes Balears, facilitades per la naviliera Baleària.

ACCÉS ALS CURSOS

Per accedir als cursos cal fer una inscripció prèvia, per aquest motiu els interessats hauran de posar-se en contacte amb el Punt d’Informació Juvenil (PIJ) del seu Districte. A Gràcia el PIJ es troba al carrer Gran de Gràcia 190-192.

Tres sesions informatives a Gràcia

Al PIJ de Gràcia s’han programat tres sessions de la iniciativa d’ocupació juvenil Treballar a l’estiu que ha impulsat el consistori.

La primera, que tindrà lloc el 7 de maig a les 18.30h, ensenyarà als assistents diverses tècniques per fer currículums creatius, un primer pas per fer-se amb un lloc de feina.

El dia 15 de maig els joves aprendran què han de fer i saber per poder treballar en el sector del lleure aquest estiu (19h).

La tercera trobada, titulada Coneix els teus drets i deures com a treballador, tindrà lloc el 21 de maig (18.30h).

ALTRES SESSIONS

Els joves del districte de Gràcia també poden accedir als diversos cursos que es duen a terme al Centre d’Informació i Assessorament per a joves (CIAJ).

En aquestes instal·lacions, situades al carrer Sant Oleguer 6-8, s’hi faran cursos sobre com optimitzar la cerca 2.0 o es donarà a conèixer el procés de selecció de personal de NH Hoteles. A més, per a tots aquells que vulguin marxar al Regne Unit durant les vacances d’estiu, s’ha programat una sessió informativa pel dia 27 de maig a les 19.30 h.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram